Lietuviški balandėliai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lietuviški balandėliai


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

800 g raugintų kopūstų,
1 didelės kopūstų galvos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 svogūnų (smulkiai kapotų),
2 skiltelių česnako (smulkiai kapotų),
0,5 kg lieso kiaulienos faršo,
1/4 stiklinės ryžių,
2 kiaušinių,
2 šaukštų saldžiųjų paprikų,
mairūnų,
druskos,
pipirų,
1 stiklinės vandens,
1 stiklinės pomidorų pastos,
1 stiklinės grietinės.

GAMINIMAS:

Nuskalaukite raugintus kopūstus šaltame vandenyje, nusausinkite. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir 8 min. apvirkite kopūsto galvą. Nusausinkite kopūstą ir nupjaukite 16 sveikų lapų. Alyvuogių aliejuje apkepinkite svogūnus su česnakais.

Dubenyje sumaišykite faršą su kiaušiniais, ryžiais ir prieskoniais. Sudėkite įdarą į kopūstų lapus ir suvyniokite balandėlius. Raugintais kopūstais išklokite troškinimo indą, ant viršaus sudėkite balandėlius. Užpilkite balandėlius vandeniu, maišytu su pomidorų padažu.

Palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite ugnį ir 1 val. patroškinkite. Sudėkite balandėlius į lėkštę, o puode likusius raugintus kopūstus 5 min. patroškinkite su grietine. Gautą padažą užpilkite ant balandėlių.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668