6 bulvės,
stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
150 g tarkuoto kietojo sūrio.
Į d a r u i:
vidutinio dydžio kopūstas,
2 svogūnai,
400 g maltos kalakutienos,
150 g rūkytos šoninės,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kopūsto lapus pašutinkite, atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite su juostelėmis pjaustyta šonine, sumaišykite su faršu ir kopūstais. Dar masę pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Bulves išvirkite su lupenomis, tada nulupkite, sugrūskite ir sumaišykite su pienu, kiaušiniais, tarkuotu sūriu. Į riebalais pateptą karščiui atsparią formą krėskite pusę bulvių košės, klokite kopūstų ir faršo įdarą, tada sudėkite likusią bulvių košę.
Ant viršaus išdėliokite sviesto drožles. Apkepą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus dailiai apskrus. Tiekite su dailiai pjaustytais porų lapkočiais.