1,5 kg vištienos filė,
300 g pievagrybių,
1 paprika,
5 šaukštai alyvuogių,
aliejaus,
šaukštelis maltų kalendrų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kad iškepta mėsa būtų sultingesnė. Pievagrybius nuplaukite, nupjaukite kotelius (iš jų bus galima pagaminti ką nors skanaus), o kepurėles palikite vištienos šašlykams. Papriką supjaustykite stambiais kubeliais.
Inde sumaišykite vištieną, pievagrybius ir papriką, užpilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite kalendromis, maltais juodaisiais pipirais ir druska. Viską dar kartą išmaišykite ir marinuokite 2-3 valandas vėsioje vietoje. Ant iešmų paeiliui maukite mėsą, pievagrybius, paprikos kubelius ir kepkite 10-15 minučių.