Po 250 g riebios grietinėlės ir
norimo riebumo natūralaus jogurto,
2 šaukštai miltelinio cukraus,
2 lapeliai želatinos,
pusė vanilės lazdelės.
Ž e l ė sluoksniui:
150 g šviežių braškių,
100 g cukraus,
10 g želatinos,
šaukštas citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, suberkite cukrų, įmeskite išvalytą vanilės lazdelę ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol grietinėlė sušils, bet neužvirs. Želatinos lapelius užpilkite šaltu vandeniu. Kai jie išbrinks, vandenį nusunkite, sumeskite į karštą grietinėlę (iš jos išgriebkite vanilės ankštį) ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps.
Tada į grietinėlės masę įmaišykite jogurtą, išpilstykite į apvalias formeles ir per naktį palikite šaldytuve. Tiekite apipylus braškių želė. Paruoškite braškių želė: braškes perrinkite, nuplaukite, susmulkinkite, užpilkite cukrumi ir padėkite dviem valandoms į šaldytuvą.
Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite valandai kambario temperatūroje. Paskui pakaitinkite ir perkoškite. Nuo braškių su cukrumi nupilkite išsiskyrusias sultis, įpilkite 2 stiklines karšto vandens, užvirinkite, tada nuovirą perkoškite, supilkite želatiną, ataušinkite, užpilkite ant panakotos ir atšaldykite.