250 g sausainių,
100 ml desertinio vyno,
500 g braškių,
50 g miltelinio cukraus,
po 250 g maskarponės ir
plakamosios grietinėlės,
pagal skonį cinamono,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sausainius sudėkite ant storo virtuvinio rankšluoščio ir sutrupinkite kočėlu. Subėrus į plokščią dubenį, trupinius užpilkite desertiniu vynu. Trupinius išdalykite į keturis dubenėlius ir gerai supresuokite. Braškes nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, pusę gražių uogų palikite desertui papuošti, likusias sutrinkite su cukrumi ir tolygiai paskirstykite ant sausainių masės.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su maskarpone. Ant sausainių ir braškių krėskite sluoksnį maskarponės, tada vėl dėkite trintų braškių. Užtepus paskutinį sluoksnį maskarponės, dailiai išdėliokite pjaustytas braškes ir desertą bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekdami papuoškite mėtos šakele.