Po 500 g rabarbarų ir cukraus,
750 g braškių,
50 ml vandens,
pusės citrinos tarkuoto geltonojo sluoksnio,
šaukštas tarkuotos imbiero šaknies.
GAMINIMAS:
Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius, leiskite nusivarvėti ir supjaustykite pusiau. Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Rabarbarus, braškes, citrinos žievelę ir cukrų sudėkite į puodą, apipilkite vandeniu ir gerai išmaišykite.
Maišant užvirkite ir virkite dar apie 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies ir nugraibykite putas. Sukrėskite tarkuotą imbierą ir išmaišykite. Uogienę pilkite į švarius, šiltus, verdančiu vandeniu perlietus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltoje vietoje.