S r i u b a i:
100 g juodųjų serbentų uogų,
2 šaukštai cukraus,
pusė šaukštelio krakmolo,
2 stiklinės vandens.
K u k u l i a m s:
100 g varškės,
kiaušinis,
50 g miltų,
druskos.
GAMINIMAS:
Juoduosius serbentus nuplaukite, sumaigykite mediniu šaukštu ir išspauskite sultis. Uogų likučius sudėkite į puodą, apipilkite karštu vandeniu, užvirinkite ir perkoškite. Nuovirą dar kartą užvirinkite, sudėkite cukrų ir supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą. Vėl užvirinkite, tada nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite, supilkite išspaustas serbentų sultis ir atšaldykite.
Varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, miltus ir viską gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis iš tešlos darykite nedidelius kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių. Tšgriebkite kiaurasamčiu, sudėkite į atskirą indą ir atšaldykite. Tiekiant į lėkštę dėkite po kelis varškės kukulius i9r apipilkite šalta juodųjų serbentų sriuba.