400 g rūgštynių,
200 g nerūgščios grietinės,
3 švieži agurkėliai,
2 kietai virti kiaušiniai,
ryšelis krapų ir svogūnų laiškų,
litras vandens,
druskos.
GAMINIMAS:
Perrinktas ir nuplautas rūgštynes sudėkite į verdantį vandenį, 5-10 min. pavirkite ir atvėsinkite. Į atskirą indą įpilkite šiek tiek rūgštynių nuoviro ir jame gerai išsukite grietinę. Supilkite į rūgštynes.
Svogūnų laiškus bei krapus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Kiaušinius nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į rūgštynes. Agurką supjaustykite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą. Šaltibarščius pasūdykite ir gerai išmaišykite. Patiekite su karštomis bulvėmis.