800 g kopūsto gūžės,
0,5 stiklinės ryžių,
2 kiaušiniai,
2-3 šaukštų miltų,
2 svogūnų,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
50 g sviesto,
pipirų,
druskos,
riebalų (maltiniams kepti).
GAMINIMAS:
Kopūsto gūžę nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis, išimkite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirinkite. Išgriebkite, nuvarvinkite vandenį ir sumalkite mėsmale. Sudėkite išvirtus ryžius, svieste pakepintus svogūnus, suberkite džiūvėsėlius.
Įmuškite kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirus ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės darykite maltinius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir iš abiejų pusių iškepkite įkaitintuose riebaluose. Patiekite su grietine.