T e š l a i:
250 g sviesto,
stiklinė cukraus,
pakelis (16 g)vanilinio cukraus,
300 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
6 kiaušiniai.
K r e m u i:
3 šaukštai cukraus,
pakelis (16 g) vanilinio cukraus,
0,5 l pieno,
2 kiaušiniai,
125 ml grietinėlės gaminti,
100 g manų kruopų,
150 g braškių džemo.
Viršutiniam s l u o k s n i u i:
1 kg braškių, 2 pakeliai braškių želė.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą skardą aukštais kraštais ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepti apie 20 min.
Pieną užvirinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinėlę, trynius, galiausiai-standžiai išplaktus baltymus. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite pieno masę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min.
Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens imti perpus mažiau). Plokštainį bent kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.