800 g vištienos (sparnelių, blauzdelių),
250 g kumpio,
250 g parūkytos dešros,
skardinė (400 g) konservuotų arba
500 g šviežių pomidorų,
3 šaukštai pomidorų pastos,
1,5 stiklinės ryžių,
2 žaliųjų paprikų ankštys (300 g),
2 svogūnai (150 g),
3 šaukštai aliejaus,
pusė šaukštelio "Tabasko" padažo,
druskos.
GAMINIMAS:
Karščiui atspariame inde su sandariu dangčiu įkaitinkite aliejų ir jame patroškinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kubeliais supjaustytas paprikas (troškinant įpilkite šaukštą vandens). Paskui sudėkite vištieną, kubeliais supjaustytą kumpį, dešros griežinėlius, supilkite konservuotus pomidorus su visomis sultimis (šviežius prieš tai nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite), pomidorų pastą "Tabasco" padažą ir pasūdykite.
Indą uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada suberkite ryžius, įpilkite stiklinę vandens, uždenkite ir apie 45 min. troškinkite ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišant. Jei patiekalas pradeda svilti, o ryžiai dar kieti, įpilkite truputį verdančio vandens.