apie 400 g jautienos nugarinės,
pagal skonį rupios druskos,
penkių pipirų mišinio,
šakelė rozmarinų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, šiek tiek "paformuokite" rankomis, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos.
Kiek laiko kepti, priklauso nuo jūsų norų. Jei norėsite didkepsnio su krauju, kiekvieną pusę pakepkite maždaug po 2 minutes. Vidutiniškai didkepsnis iškeps per 5-6 minutes. Atminkite, kepant didkepsnį, jokiu būdu negalima pradurti mėsos šakute-išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas. Tiekite didkepsnį su žalumynų sviesteliu.