18 viščiukų blausdelių,
100 ml aliejaus,
3-4 skiltelės česnako,
2 šaukšteliai kmynų,
šaukštelis aitriųjų paprikų miltelių,
šaukštas sojų padažo,
šlakelis "Tabasko" padažo,
šaukštelis druskos.
G a r n y r u i:
poras,
2 morkos,
raudona paprika,
nedidelė cukinija,
2 šaukštai sojų padažo,
aliejaus,
drusko,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išspaustą česnaką, visus prieskonius ir padažus sumaišykite su aliejumi. Sudėkite viščiukų blauzdeles į marinatą ir 2-3 val. palaikykite šaldytuve. Iškepkite marinuotas blauzdeles virš žarijų arba orkaitėje. Patikrinkite, ar gerai iškepė. Įbedus medinį pagaliuką, iš mėsos turi sunktis skaidrus skystis be rausvo atspalvio.
Morkas, porą ir cukiniją supjaustykite griežinėliais, papriką-stambiais kubeliais. Sudėkite daržoves į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite sojų padažu, pabarstykite pipirais, pasūdykite ir trumpai apkepkite. Daržovės turi likti traškios. Patiekite aštrias viščiukų blauzdeles su traškiomis daržovėmis ir virtais ryžiais.