6-8 anties gabalėliai (tinka krūtinėlės ir šlaunelės),
aliejaus kepti,
šviežių čiobrelių,
3-4 skiltelės česnako,
gabalėlis imbiero šaknies,
druskos,
pipirų.
Apelsinų p a d a ž u i:
4 apelsinai,
2-3 šaukštai natūralaus medaus,
2 skiltelės česnako,
pusė šaukštelio tarkuoto imbiero,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Anties gabalėlius įtrinkite kapotais čiobreliais, tarkuotu imbieru ir česnaku, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įvyniokote į plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent pusantros valandos. Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Apverskite ir dar pakepinkite kelias minutes. Sudėkite anties gabalėlius į skardą, uždenkite folija, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps (įbedus medinį pagaliuką turėtų sunktis skaidrus skystis be rausvo atspalvio). Kai antis iškeps, nuimkite foliją ir dar maždaug 10 min. pakepinkite mėsą orkaitėje, kad apskrustų.
Paruoškite padažą. Kruopščiai nuplaukite apelsinus, nutarkuokite vieno žievelę, perpjaukite vaisius pusiau ir išspauskite sultis. Į nedidelį puodą sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, apelsinų žievelę ir išspaustą česnaką, supilkite apelsinų sultis, įmaišykite medų. Virkite ant silpnos ugnies, kol nugaruos maždaug trečdalis skysčio.
Pasūdykite ir paragaukite. Jei norite aštriau, įmaišykite dar šiek tiek tarkuoto imbiero. Dėkite į lėkštę keptos anties gabalėlį, užpilkite apelsinų padažo, papuoškite nuluptomis apelsinų skiltelėmis. Patiekite su ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.