100 g sviesto,
20 g miltinio cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
2 citrinos,
250 ml pieno,
100 g miltų,
4 šaukštai saldžios uogienės,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Citrinas nuplaukite. Nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Kambario temperatūros sviestą išsukite su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų žievelėmis. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius sudėkite į sviestą, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Supilkite pieną, citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Pamažu įmaišykite miltus. Iki putų suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Sukrėskite į tešlą. Kepimo indelius patepkite sviestu, įkrėskite šaukštą uogienės, supilkite pudingo tešlą.
Indelius įstatykite į aukštą kepimo skardą su vandeniu. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 min. Išimkite pudingą iš orkaitės, pabarstykite miltiniu cukrumi, papuoškite citrinos griežinėliu.