4 baltos duonos riekės,
4 kiaušiniai,
150 g rūkytos šoninės,
100 g brandinto sūrio,
šaukštas sviesto,
šakelė petražolių,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Duonos riekėse išpjaukite apskritą kiaušinio trynio dydžio skylę. Šoninę supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, palaukite, kol riebalai nustos putoti, sudėliokite duonos riekeles ir pakepkite iš vienos pusės, kol gražiai apskrus.
Apverskite riekeles ir ant kiekvienos įmuškite po kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 1-2 min. pakepkite, atsargiai apverskite ir dar pusę minutės pakepkite. Jei norite, kad trynys būtų kietas, kepkite ilgiau.
Atskirai paskrudinkite šoninės griežinėlius. Sudėkite kiaušiniu užkeptas duonos riekeles į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės, papuoškite petražolių šakelėmis.