200 g fetos,
sezamų sėklų ir smulkintų pistacijų sūrio gabalėliams apvolioti,
1 ilgavaisis agurkas,
1 nedidelė raudona saldžioji paprika,
200 g vyšninių pomidorų,
50 g "Mache" salotų,
50 g "tradicinių"salotų,
100 g juodųjų alyvuogių,
100 g mėlynųjų vynuogių.
P a d a ž u i:
3 šaukštai medaus,
2 šaukšteliai garstyčių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1/2 šaukštelio acto,
džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS:
Fetą supjaustykite mažais kubeliais ir padalykite į dvi dalis: vienus apvoliokite sezamų sėklomis, kitus - smulkintomis pistacijomis. Į didelį dubenį dėkite susmulkintus agurkus, paprikas, per pusę perpjautus pomidoriukus, ant jų - suplėšytus salotų lapus.
Alyvuoges ir vynuoges perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir dėkite į dubenį su salotomis. Padažui skirtą medų truputį pašildykite, kad suskystėtų. Gerai sumaišykite su garstyčiomis ir aliejumi. Pagal skonį pagardinkite actu ir bazilikais. Užpilkite ant salotų. Prieš patiekdami šias salotas sumaišykite.