Dviejų pailgų gabalėlių vištienos filė,
2 riekelių kumpio,
1 stiklinės vištienos sultinio,
1/2 stiklinės balto vyno,
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų aliejaus,
raudonėlio,
2 laurų lapų,
pipirų,
druskos,
saujos salotų,
1 agurko,
2 pomidorų,
1 mėlynojo svogūno,
kelių juodųjų alyvuogių.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Šiame mišinyje apvoliokite vištieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite vištienos gabalėlius ir apkepinkite iš abiejų pusių po 3-5 min. Išimkite mėsą, apvyniokite kumpio riekelėmis, dėkite į kepimo indą, įpilkite sultinį, vyną įberkite raudonėlio, įdėkite laurų lapus.
Pašaukite į 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 min. Daržoves supjaustykite griežinėliais, ant jų dėkite iškepusią vištieną, apšlakstykite susidariusiu padažu. Vištieną galima kepti ir keptuvėje ant nestiprios ugnies.