Pakelio duoniukų,
300 g tepamo sūrio,
3 skiltelių česnako,
3 ridikėlių,
ryšelis krapų,
200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė,
2 šaukštų citrinos sulčių,
žiupsnelio cukraus,
žalumynų ir ridikėlių papuošimui.
GAMINIMAS:
Krapus smulkiai sukapokite. Ridikėlius sutarkuokite smulkia tarka arba sukapokite peiliu. Česnaką susmulkinkite. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sumaišykite su smulkintais česnakais, ridikėliais ir puse krapų. Išmaišykite iki vientisos masės. Žiupsnelį cukraus suberkite į nedidelį indą, įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
Šiuo mišiniu apšlakstykite lašišos griežinėlius. Duoniukus aptepkite p0aruošta sūrio mase. Sudėkite po 2 duoniukus. Ant vienos duoniukų poros dėkite 2-3 lašišos griežinėlius. Uždėkite antrą duoniukų porą ir vėl uždėkite lašišos, apibarstykite likusiais krapais, papuoškite žalumynais ir ridikėlių griežinėliais.