300 g miltu,
250 g. sviesto,
250 g cukraus,
150 g maltų migdolų,
4 kiaušiniai,
truputis druskos,
750 g varškės,
1 pakelis vanilinio pudingo,
1 valgomasis šaukštas tarkuotos džiovintos citrinos žievelės,
50 ml grietinėlės,
100 g medaus,
100 g migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kiaušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.
Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydami bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėskite ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro. Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.