Įdaryti kalmarai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryti kalmarai


INGREDIENTAI:

9 nedideli kalmarai,
3 skiltelės česnako,
po saujelę kedrų riešutų ir
kapotų petražolių,
200 g fetos,
2 kiaušiniai,
200 g indelis lukštentų krevečių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
sauja džiūvėsėlių.

U ž p i l u i:
2 svogūnai,
saujelė datulių,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos.


GAMINIMAS:

Krevetes nuvarvinkite, sumerkite į dubenį, sumaišykite su feta, plaktais kiaušinių tryniais, smulkintais česnakais, kedrų riešutais, kapotomis petražolėmis ir džiūvėsėliais. Džiūvėsėlių dėkite tiek, kad masė nebūtų per skysta. Išvalytus kalmarų kūnus lengvai prikimškite įdaro, kad šis tolygiai pasiskirstytų.

Tada kalmarų galiukus perverkite mediniais smeigtukais, sudėkite į kepimo formą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 8 min. Kol kalmarai keps, paruoškite svogūnų ir datulių užpilą: svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite karštame svieste, tada sumeskite mirkytas datules ir apie 4 min. pakepinkite. Įdarytus kalmarus tiekite su gražgarstėmis, pagardinus datulių ir svogūnų užpilu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668