Apie 0,5 kg šaldytų arba šviežių kalmarų,
150 ml baltojo sauso vyno,
skardinė pupelių daigų,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
kelios šviežių žirnelių ankštys,
pusė saujelės sezamų,
šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sviesto.
Kalmarams a p v o l i o t i:
kiaušinis,
didelis pomidoras,
2 skiltelės česnako,
saujelė maltų džiūvėsėlių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
kapotų žalumynų ir
aitriosios paprikos miltelių,
saujelė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą kalmarams apvolioti: kiaušinio plakinį sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, prieskoniais, nuluptais ir nedideliais gabaliukais pjaustytais pomidorais, džiūvėsėliais, citrinų sultimis ir 2 šaukštais sūrio.
Kalmarus bent pusvalandį pamarinuokite vyne, tada apvoliokite tešloje ir po 30 sekundžių apkepkite karštuose riebaluose. Į lėkštes po lygiai dėkite nuvarvintų pupelių daigų, ant viršaus - keptų paprikų ir žaliųjų žirnelių, kalmarų, užberkite sezamų sėklų.