Persikų desertas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Persikų desertas


INGREDIENTAI:

4 dideli kietoki persikai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas medaus,
šlakelis vanilės ekstrakto.


GAMINIMAS:

Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir vanilės ekstraktą, sudėkite persikų puseles, pamarinuokite mažiausiai 20 minučių. Kartą apverskite, vis apšlakstydami susidariusiu sirupu.

Kepkite persikų puseles ant aliejumi pateptų grotelių 2-3 minutes. Persikai turi suminkštėti, bet neištęžti. Persikų puseles apšlakstykite likusiu sirupu, patiekite dar karštas su kaušeliu vanilinių ledų arba plakta grietinėle.

Persikų puselėms įdaryti puikiai tiks džiovintų slyvų ir riešutų įdaras. 200 g džiovintų slyvų užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks. Nupilkite vandenį, slyvas užpilkite 100 ml konjako, palaikykite 30 min., ir nusunkite.

Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Slyvas ir riešutus susmulkinkite elektriniu grūstuvu, įpilkite porą šaukštų konjako, įmaišykite 3 šaukštus skysto medaus ir pusę šaukštelio tarkuoto imbiero. Ant keptų persikų puselių uždėkite po šaukštą slyvų ir riešutų įdaro, apibarstykite cinamonu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668