4 dideli kietoki persikai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas medaus,
šlakelis vanilės ekstrakto.
GAMINIMAS:
Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir vanilės ekstraktą, sudėkite persikų puseles, pamarinuokite mažiausiai 20 minučių. Kartą apverskite, vis apšlakstydami susidariusiu sirupu.
Kepkite persikų puseles ant aliejumi pateptų grotelių 2-3 minutes. Persikai turi suminkštėti, bet neištęžti. Persikų puseles apšlakstykite likusiu sirupu, patiekite dar karštas su kaušeliu vanilinių ledų arba plakta grietinėle.
Persikų puselėms įdaryti puikiai tiks džiovintų slyvų ir riešutų įdaras. 200 g džiovintų slyvų užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks. Nupilkite vandenį, slyvas užpilkite 100 ml konjako, palaikykite 30 min., ir nusunkite.
Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Slyvas ir riešutus susmulkinkite elektriniu grūstuvu, įpilkite porą šaukštų konjako, įmaišykite 3 šaukštus skysto medaus ir pusę šaukštelio tarkuoto imbiero. Ant keptų persikų puselių uždėkite po šaukštą slyvų ir riešutų įdaro, apibarstykite cinamonu.