Vidutinio dydžio baklažanas,
2 rutuliukai minkštos mocarelos,
2 dideli pomidorai,
keli salotų lapeliai,
2 šaukštaialiejaus,
skiltelė česnako,
ryšulėlis bazilikų,
stambiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplaukite baklažaną, supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite 15-20 min. Paskui nusausinkite daržoves popieriniu rankšluoščiu. Storais griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelą. Į aliejų įmaišykite smulkiai kapotus bazilikus ir išspaustą česnaką, šiek tiek pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Patepkite šiuo mišiniu baklažanų ir pomidorų griežinėlius, tada iškepkite juos virš žarijų. Baklažanus kepkite po 4-5 min. iš abiejų pusių, pomidorus - apie 2 min. Lėkštės dugną išklokite salotų lapais, iš baklažanų, pomidorų ir mocarelos griežinėlių, "pastatykite" bokštelį, papuoškite bazilikų lapeliais. Šalia patiekite ant grotelių skrudintų baltos duonos riekelių.