Krevečių ir daržovių vėrinukai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krevečių ir daržovių vėrinukai


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

Kilogramas šaldytų apvirtų tigrinių krevečių su uodegėlėmis,
3 skirtingų spalvų saldžiosios paprikos,
svogūnas,
nedidelė cukinija,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių,
4 skiltelės česnako,
kelios šviežių raudonėlių šakelės,
druskos,
pipirų.

GAMINIMAS:

Atšildykite ir gerai nuvarvinkite krevetes. Iš citrinų sulčių, kapotų raudonėlių, alyvuogių aliejaus, išspausto česnako ir žiupsnelio druskos paruoškite marinatą. Užpilkite marinatą ant krevečių ir 20-30 min., palaikykite šaldytuve. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

Stambiai supjaustykite svogūną ir cukiniją. Sudėkite daržoves į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Medinius iešmelius 20 min. pamirkykite karštame vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir daržoves.

Kepkite ant grotelių po 3-5 min. iš kiekvienos pusės, vis patepdami likusiu marinatu. Patiekite su virtais ryžiais. Prie keptų krevečių ypač tinka saldžiarūgščio skonio padažai, pavyzdžiui, tailandietiškas mangų padažas.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668