Kilogramas šaldytų apvirtų tigrinių krevečių su uodegėlėmis,
3 skirtingų spalvų saldžiosios paprikos,
svogūnas,
nedidelė cukinija,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių,
4 skiltelės česnako,
kelios šviežių raudonėlių šakelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Atšildykite ir gerai nuvarvinkite krevetes. Iš citrinų sulčių, kapotų raudonėlių, alyvuogių aliejaus, išspausto česnako ir žiupsnelio druskos paruoškite marinatą. Užpilkite marinatą ant krevečių ir 20-30 min., palaikykite šaldytuve. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
Stambiai supjaustykite svogūną ir cukiniją. Sudėkite daržoves į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Medinius iešmelius 20 min. pamirkykite karštame vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir daržoves.
Kepkite ant grotelių po 3-5 min. iš kiekvienos pusės, vis patepdami likusiu marinatu. Patiekite su virtais ryžiais. Prie keptų krevečių ypač tinka saldžiarūgščio skonio padažai, pavyzdžiui, tailandietiškas mangų padažas.