800 g jautienos išpjovos arba nugarinės,
šaukštelis druskos.
M a r i n a t u i:
100 ml sojų padažo,
100 ml alyvuogių aliejaus,
5 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
3 išspaustos skiltelės česnako,
šviežiai maltų pipirų,
kapotų bazilikų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Kad jautiena būtų minkštesnė, prieš ruošiant ją reikėtų pabrandinti: 1-2 savaites palaikykite vaakuminėje pakuotėje 0-4 laipsnių temperatūroje. Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą. 1,5-2 cm storio griežinėliais supjaustykite mėsą, sudėkite į polietileno maišelį, supilkite marinatą.
Palaikykite šaldytuve mažiausiai 6 val. Marinuoti ilgiau kaip 24 val. nepatartina, nes mėsa pasidarys akyta. Kepkite mėsą virš gerai įkaitusių žarijų. Kepsnius apverskite tik kartą. Kepimo trukmė priklauso nuoto, kokio kepsnio pageidaujate - su krauju, pusiau iškepto ar gerai iškepto.
Baigdami kepti mėsą pasūdykite. Didkepsnius sudėkite į pašildytą indą, uždenkite aliuminio folija ir 3-5 min. padėkite šiltai - mėsa bus sultingesnė. Prie jautienos didkepsnio tiks aitraus skonio pomidorų padažas. Smulkiai supjaustykite nedidelį svogūną, įspauskite 2-3 skilteles česnako, susmulkinkite raudoną aitriąją papriką.
Sudėkite į puodą, įpilkite šaukštą aliejaus, vis pamaišydami pakaitinkite maždaug 5 min. Atvėsinkite. Elektriniu grūstuvu sutrinkite 200 g savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių. Įmaišykite pakepintus svogūnus, 2 šaukštus pomidorų padažo, šaukštą rudojo cukraus ir šaukštelį druskos.