Jautienos didkepsnis receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos didkepsnis


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

800 g jautienos išpjovos arba nugarinės,
šaukštelis druskos.

M a r i n a t u i:
100 ml sojų padažo,
100 ml alyvuogių aliejaus,
5 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
3 išspaustos skiltelės česnako,
šviežiai maltų pipirų,
kapotų bazilikų,
petražolių.

GAMINIMAS:

Kad jautiena būtų minkštesnė, prieš ruošiant ją reikėtų pabrandinti: 1-2 savaites palaikykite vaakuminėje pakuotėje 0-4 laipsnių temperatūroje. Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą. 1,5-2 cm storio griežinėliais supjaustykite mėsą, sudėkite į polietileno maišelį, supilkite marinatą.

Palaikykite šaldytuve mažiausiai 6 val. Marinuoti ilgiau kaip 24 val. nepatartina, nes mėsa pasidarys akyta. Kepkite mėsą virš gerai įkaitusių žarijų. Kepsnius apverskite tik kartą. Kepimo trukmė priklauso nuoto, kokio kepsnio pageidaujate - su krauju, pusiau iškepto ar gerai iškepto.

Baigdami kepti mėsą pasūdykite. Didkepsnius sudėkite į pašildytą indą, uždenkite aliuminio folija ir 3-5 min. padėkite šiltai - mėsa bus sultingesnė. Prie jautienos didkepsnio tiks aitraus skonio pomidorų padažas. Smulkiai supjaustykite nedidelį svogūną, įspauskite 2-3 skilteles česnako, susmulkinkite raudoną aitriąją papriką.

Sudėkite į puodą, įpilkite šaukštą aliejaus, vis pamaišydami pakaitinkite maždaug 5 min. Atvėsinkite. Elektriniu grūstuvu sutrinkite 200 g savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių. Įmaišykite pakepintus svogūnus, 2 šaukštus pomidorų padažo, šaukštą rudojo cukraus ir šaukštelį druskos.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668