Kilogramas kiaulienos šonkauliukų,
50 ml aliejaus,
pomidorų padažo su aitriosiomis paprikomis,
druskos,
šaukštas balzaminio acto,
1-2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono.
GAMINIMAS:
Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis. Paruoškite marinatą: nedideliame inde sumaišykite aliejų, pomidorų padažą balzaminį actą, suberkite cinamoną. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, sudėkite šonkauliukus, užsukite ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
Kepkite šonkauliukus ant grotelių, vis patepdami likusiu marinatu. Baigdami kepti pasūdykite. Tiekite su keptomis ankstyvosiomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. 10-15 nedidelių bulvių gerai nuplaukite, bet nenuskuskite, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį. Pavirkite vieną minutę, tada vandenį nupilkite.
Jei bulvės didokos, supjaustykite į keturias dalis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite pipirais, pasūdykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir dar pakepinkite bulves maždaug 15 min., kad suminkštėtų.
Jei mėgstate aštriai, kepdami šonkauliukus ant grotelių, patepkite juos imbieriniu glajumi. Jį paruoškite iš 50 ml tailandietiško mangų padažo, 2 šaukštų šviežiai tarkuotų imbierų, 2 šaukštų skysto medaus ir šaukšto balzaminio acto.