Kepaliukas itališkos duonos "Ciabatta",
2 skiltelės česnako,
4 gerai sunokę pomidorai,
raudonasis svogūnas,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
stambiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių bazilikų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis. Sugrūskite dvi česnako skilteles, įberkite žiupsnelį druskos, įmaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šaukštą smulkiai kapotų bazilikų. Mišiniu aptepkite ant grotelių, kol gražiai apskrus. Taip pakepta duona puikiai tinka prie salotų ir kitų užkandžių.
Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį alyvuogių alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus bazilikus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viską atsargiai išmaišykite. Mišinį sudėkite ant duonos riekelių, papuoškite bazilikų lapeliais.
Prie skrudintos baltos duonos puikiai tiks ir prancūziška alyvuogių pasta "Tapenade". Į virtuvinį kombainą sudėkite 100 g juodųjų alyvuogių be kailiukų, 2 šaukštus kaparių ir česnako skiltelę, maišykite, kol susidarys vientisa masė. Maišydami plona srovele supilkite 100 ml alyvuogių aliejaus. Padažą pagardinkite citrinų sultimis, druska ir pipirais.