1 ruginės duonos kepaliuko,
150 g sviesto,
250 g lydyto sūrelio,
100 g virto parūkyto kumpio,
2 šaukštų paruoštų krienų,
1/2 šaukštelio citrinos sulčių,
3 šaukštų smulkintų krapų,
žiupsnelio maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į plakamą sviestą po truputį sudėkite sūrelį. Gautą masę padalykite į tris dalis. Vieną trečdalį sumaišykite su krapais bei citrinų sultimis, antrą - su smulkiai kapotu kumpiu ir pipirais, o paskutinį - su krienais ir pipirais. Duonos plutas nupjaustykite, kepalą horizontaliai supjaustykite plonomis, vienodo storio riekėmis.
Apatinę riekę sutepkite žalumynų mase, ant jos uždėkite riekę, užteptą kumpio mase, o ant antrosios dėkite trečią riekę, užteptą kita mase. Uždenkite ketvirta rieke. Visą susluoksniuotą kepalą lengvai prislėkite iš maždaug 2 val. laikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekiant perteptą kepalą pjaustykite kvadrato arba rombo formos sumuštiniais. Papuoškite masių likučiais, žalumynais.