T e š l a i:
200 g miltų,
10 g sviesto,
1 šaukštelio druskos.
Į d a r u i:
300 g pievagrybių,
1 stiklinės riebios grietinės,
2 kiaušinių,
2 šaukšto aliejaus,
žiupsnelio muskato riešuto,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: miltus persijokite su druska, įdėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įpilkite 3 šaukštus vandens, suminkykite tešlą ir valandai dėkite į šaldytuvą. Įdarui grybus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite pievagrybius. Kiaušinius sumaišykite su grietine, suberkite petražoles, žiupsnelį muskato riešuto, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą iškočiokite, sudėkite į formeles ir pribėrus pupelių ant dugno pašaukite į iki 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 10 min. Krepšelius išimkite iš orkaitės, išpilkite pupeles, įdėkite grybų įdaro, apliekite grietinės ir kiaušinio plakiniu ir 15 min. pašaukite į orkaitę. Į stalą patiekite šiltus arba šaltus.