2 pangasijų filė (apie 300 g),
1/2 citrinos sulčių,
raudonojo svogūno,
šaukšto aliejaus,
250 g pomidorų,
paprikos ankšties,
po 1/2 ryšelio krapų ir bazilikų,
4 rūkytos kiaulienos šoninės riekelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pangasijų filė perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinos sultimis ir trumpam padėkite šaltai. Svogūną supjaustykite kubeliais ir įkaitinus keptuvėje aliejų kepkite apie 3 min. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Du iš jų supjaustykite ketvirčiais ir išimkite sėklas.
Likusius, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais. Papriką nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Kubeliais pjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę su svogūnais. Krapus ir bazilikus nuplaukite ir susmulkinkite. Bazilikus sumaišykite su daržovėmis keptuvėje.
Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, sudėkite pomidorų ketvirčius ir pabarstykite krapais. Tada gražiai susukite, apvyniokite šonine ir persmeigus mediniu smeigtuku dėkite į keptuvę su daržovėmis, kepkite apie 15 min. Patiekalas skanu karštas ir šaltas.