125 g sviesto,
175 g migdolų,
70 g miltų,
5 kiaušinių baltymai,
225 g cukraus pudros,
jūros druskos.
K r e m u i:
1 l riebios grietinėlės,
150 g cukraus pudros,
150 ml konjako,
2-3 lašai vanilės esencijos,
1,5 kg braškių.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 150 laipsnių karščio. Sviestą ištirpdykite. Migdolus trintuvu sumalkite į miltelius. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, pusę cukraus pudros. Išplakite iki standžių putų, paskui berkite migdolų miltelius ir toliau plakite nedideliu greičiu.
Atsargiai supilkite ištirpdytą sviestą. Suberkite likusią cukraus pudrą ir miltus, atsargiai viską sumaišykite. Iš kepamojo popieriaus iškirpkite didelius skritulius (28-30 cm skersmens), patepkite juos sviestu ir suklokite į kepimo skardą.
Plonu sluoksniu (3-5 mm) paskirstykite tešlą ant popieriaus. Paplotėlius kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Kai tik jie iškeps, iškart nuimkite nuo popieriaus. (Paplotėlius galima pertepti grietinėle ir bet kokiomis uogomis arba patroškintais persikais, slyvomis, abrikosais. Svarbiausia-kuo plonesni paplotėliai, tuo gardžiau).
K r e m a s. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra, įpilkite vanilės esencijos ir konjako. Sumaišykite. Braškes supjaustykite išilgais ketvirčiais. Ant kiekvieno blyno užtepkite plaktos grietinėlės sluoksnį, ant viršaus pridėliokite braškių. Paskutinį plaktos grietinėlės sluoksnį papuoškite stačiais braškių ketvirčiais, apibarstykite cukraus pudra.