1 pakelis želatinos,
300 g braškių,
300 ml riebios grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai šilto pieno,
1 citrinos sultys,
sviesto,
2 šaukštai vandens.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite 2 šaukštais šilto vandens. Braškes pertrinkite mediniu šaukštu per plastikinį sietą. Į trintas braškes supilkite citrinos sultis, įberkite cukraus. Sumaišykite. Pašildykite pieną ir supilkite želatiną.
Grietinėlę išplakite rankiniu arba elektriniu plaktuvu, kol pasidarys gera puri masė. Sumaišykite su braškių tyre. (Vaisius, kurie greitai oksiduojasi ir netenka dailios spalvos, visada geriau trinti mediniu šaukštu per plastikinį sietą, vengiant sąlyčio su metalu). Viską sumaišykite ir perpilkite gautą mišinį į gilų indą, išteptą sviestu. Porą valandų palaikykite šaldytuve.