150 g miltų,
1 stiklinė vandens,
100 g sviesto,
1 šaukštas cukraus,
3-4 kiaušiniai,
1 arbatinis šaukštelis druskos.
K r e m a i:
50 g cukraus pudros,
2 tryniai,
25 g kukurūzų miltų,
1 vanilės ankštelė,
250 ml pieno.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Miltus išsijokite. Puodelyje sumaišykite sviestą, druską, cukrų ir vandenį, pakaitinkite ant mažos ugnies iki virimo. Kai tik skystis užvirs, nukelkite nuo ugnies. Labai energingai maišant įberkite miltų. Palikite atvėsti 2-3 minutes.
Po vieną įmaišykite kiaušinius. Iš p-radžių-tris kiaušinius, o jei tešla bus per tiršta, įmaišykite dar vieną. (Prieš įmaišydami kiaušinius įsitikinkite, kad tešla-nelabai karšta).Tešla turi būti vienalytė ir blizgi. Šaukštu sudėliokite tešlos kamuoliukus ant kepimo skardos, 2-3 cm atstumu vieną nuo kito (galima pasinaudoti konditeriniu švirkštu ir iššvirkšti taisyklingus pailgus eklerus).
Kepkite 20-25 minutes nedarinėjant orkaitės durelių, paskui sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir palikite eklerus orkaitėje dar 15 minučių. Ištraukite iš orkaitės. Leiskite atvėsti ir įdarykite kremu. K r e m a s. Rankiniu plaktuvu išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Vanilės ankštelę perpjaukite išilgai perpus, išimkite sėkleles.
Sėkleles ir pačią ankštelę sumeskite į pieną ir įkaitinkite iki virimo. Pieną įmaišykite į trynių mišinį ir skubiai grąžinkite ant ugnies. Nuolat maišant kaitinkite iki užvirimo, paskui pertrinkite per sietą, atvėsinkite. Gautu kremu įdarykite pyragaičius.