Rizotas su raudonaisiais kopūstais (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su raudonaisiais kopūstais (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

3 nedidelės raudonųjų kopūstų gūžės,
2 porų stiebeliai,
1,5 l vištienos sultinio (žiūrėkite receptus),
100 g sviesto,
pusė ryšelio salierų,
1 nedidelis raudonasis svogūnas,
2 česnako skiltelės,
400 g arborio ryžių,
150 ml sauso baltojo vyno,
300 g gorgonzolos sūrio (galima naudoti ir rokforą ar kitą pelėsinį sūrį),
60 g kieto sūrio, panašaus į parmezaną,
1 arbatinis šaukštelis jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Visas daržoves gerai nuplaukite, supjaustykite raudonuosius kopūstus plonomis juostelėmis, taip pat smulkiai supjaustykite baltąsias porų dalis. Pusę sviesto ištirpdykite gilioje keptuvėje, dar įdėkite smulkintų salierų ir svogūnų. Kepkite ant nedidelės ugnies 5-6 minutes, kol svogūnai pasidarys permatomi.

Suverskite raudonuosius kopūstus ir maišykite vieną minutę. Sudėkite smulkintus česnakus, suberkite ryžius ir viską gerai sumaišykite. Palikite ant ugnies 2-3 minutes, paskui supilkite pusę baltojo vyno. Mišinys turi šiek tiek pakunkuliuoti ir nuvirti. Palengva, samtis po samčio, pilkite iš anksto pakaitinkite sultinį, nuolat maišykite ir stebėkite, kad ryžiai ne plaukiotų skystyje, o sugertų sultinį.

Laikykite ant ugnies 15 minučių. Likusį sviestą ištirpdykite ant silpnos ugnies, įdėkite žalsvąją porų dalį (tamsiai žalias ir šiurkščias stiebų dalis išmeskite), 1 arbatinį šaukštelį druskos, pabarstykite pipirais. Uždenkite ir palaikykite ant didelės ugnies 2-3 minutes. Į rizotą sudėkite suminkštėjusius porus ir supilkite baltojo vyno likutį.

Įmaišykite gorgonzolos sūrį, supjaustytą smulkiais gabalėliais (keletą gabalėlių pasilikite patiekti), pabarstykite tarkuotu parmezanu. Tuoj pat neškite ant stalo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668