2 plytelės karčiojo šokolado,
200 g graikinių riešutų,
200 g migdolų,
125 g suminkštinto sviesto,
120 g cukraus,
6 kiaušiniai (baltymus atskirkite nuo trynių).
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Šokoladą sulaužykite stambiais gabalais ir kartu su riešutais susmulkinkite trintuvu, bet ne į miltus, o į vidutinio dydžio trupinius. Galima palikti trečdalį viso šokolado nesmulkintą, o paskui sulaužykite jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstykite į tešlą prieš pašaunant formą į orkaitę. Tuomet, jei patieksite pyragą šiltą, šokoladas bus skystas ir maloniai glostys liežuvį.
Cukrų išsukite su minkštu sviestu, kol virs šviesiu kremu. Po vieną supilkite trynius, paskui atsargiai įmaišykite ir riešutus su šokoladu. Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla. Nepersistenkite maišydami, kad tešloje išliktų oro burbuliukų. Išardomą pyrago formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes įkaitintoje orkaitėje.