1 višta (1,5 kg),
50 g rūkyto kumpio arba šoninės,
sauja petražolių,
sauja krapų,
sauja kalendrų lapelių,
3 česnako skiltelės,
125 g sviesto,
1 citrina,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
1 kg bulvių,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių. Šoninę smulkiai supjaustykite, susmulkinkite visus žalumynus ir česnakus. Minkštą sviestą sutrinkite su druska, pipirais, žalumynais, česnakais ir šonine. Po vištos oda iš krūtinėlės pusės atsargiai, stengiantis nepažeisti odos, pakiškite pusę gauto mišinio.
Padarykite nedidelius pjūvius ant kulšelių ir taip pat įtrinkite mišiniu. Į vištos vidų įdėkite citriną, supjaustytą į 4 dalis. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, padėkite vištą. Bulves supjaustykite griežinėliais, pašlakstykite augaliniu aliejumi, pasūdykite, sudėliokite aplink vištą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie valandą.