6-8 juodos duonos riekelės,
3 česnako skiltelės,
5 dideli saldūs pomidorai,
1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas,
100 g šoninės arba lašinių,
200 g rūkyto "Suluguni" sūrio,
sauja smulkintų kalendrų lapelių,
4 šaukštai augalinio aliejaus,
3 šaukštai sviesto,
6 kiaušiniai,
100 ml pieno,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, apkepkite duoną iš abiejų pusių ir įtrinkite, kol šilta, česnaku. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir supjaustykite stambiais gabalėliais, sultis pasilikite. Šoninę supjaustykite gabalėliais, česnakus susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusiniais žiedeliais.
Į keptuvę iš pradžių sudėkite šoninę, paskui svogūnus ir smulkintus česnakus, kepkite, kol įgis aukso atspalvį, paskui sudėkite pomidorus, supilkite jų sultis ir troškinkite 10-15 minučių, kol susidarys kreminė tyrė.Likusį augalinį aliejų įkaitinkite kartu su sviestu gilioje keptuvėje.
Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais. Supilkite į įkaitusią keptuvę. Per vidurį sudėkite keptą duoną, užpilkite gautu padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kai tik kiaušinienės apačia pradės kietėti, suvyniokite vyniotinį-kiaušinienės kraštus užlenkite ant duonos ir padažo. Uždenkite keptuvę dangčiu 2 minutėms. Pabarstykite kalendromis ir patiekite.