1 poras,
5-6 kieti burokėliai,
1 svogūnas,
2 salierų stiebeliai,
2-3 arbatiniai šaukšteliai citrinų sulčių,
saujelė smulkintų krapų,
100 g riebios grietinės,
5 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
1 l vandens,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite porą, svogūną ir saierą, įmeskite kvapiųjų pipirų, užpilkite šaltu vandeniu ir išvirkite sultinį. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite 3-5 mm storio griežinėliais ir vienu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą. Druską sugrūskite su juodaisiais pipirais ir šiuo mišiniu pabarstykite burokėlius.
Pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol iškeps. Į išvirtą sultinį įpilkite citrinų sulčių, įberkite krapų, druskos ir pipirų. Iškeptus burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite į sriubos lėkštes, užpilkite sultiniu ir įdėkite grietinės. Patiekite su česnakiniais džiūvėsėliais.