2 nedideli viščiukai,
500 g įvairių grybų (baltųjų ir rudųjų pievagrybių, kreivabudžių),
200 g sauso baltojo vyno,
žiupsnelis mairūnų,
sauja Provanso žolelių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 190 laipsnių karščio. Dideliame dubenyje sumaišykite Provanso žoleles su mairūnais, druska, pipirais, augaliniu aliejumi ir supjaustytais grybais. Viščiukus perpjaukite perpus ir sudėkite į dubenį su grybais ir prieskoniais.
Palaikykite 20-30 minučių. Iš folijos padarykite 4 vokus, į kiekvieną įdėkite po viščiuko puselę su grybų mišiniu ir įpilkite po 50 ml vyno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.