1,5 šaukšto maltų aguonų,
100 g cukraus,
100 ml grietinėlės,
60 g sviesto,
2 šaukštai citrinų sulčių,
1 vanilės ankštis,
250 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
2 šaukšteliai krakmolo,
40 g medaus,
2 papajos,
5 maži bananai,
2 stiebai mėtų,
aliejaus,
dėžutė vanilinių ledų.
GAMINIMAS:
Į blynų tešlą (paruoštą pagal pagrindinį receptą) įdėkite maltas aguonas ir išmaišykite. Palikite, kad išbrinktų. Cukrų supilkite į puodelį, sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus parus (karamelizuosis). Supilkite grietinėlę ir maišant mišinį užvirkite.
Maišykite, kol masė taps vientisa. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, pusę vanilės ankšties minkštimo, supilkite citrinų sultis. Išmaišykite ir palikite atvėsti. Šaukštą apelsinų sulčių sumaišykite su krakmolu. Likusias sultis su medumi ir vanilės ankšties minkštimu 4 minutes pavirkite.
Įmaišykite krakmolo masę ir dar 1 minutę pavirkite. Nukėlus nuo ugnies atvėsinkite. Papajas nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Bananus nulupkite ir perpjaukite pusiau išilgai. Mėtų lapelius stambiai sukapokite. Papajų gabaliukus, bananų puseles ir mėtas sumaišykite su apelsinų sulčių padažu.
Keptuvę (maždaug 26 cm skersmens) pašlakstykite aliejumi ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite aguoninės blynų tešlos, paskirstykite po visą plotą. Kai blyno apačia paruduos, atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę. Iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių karštumo orkaitėje, kad neatauštų.
Ant blynų pilkite karamelinio ir apelsininio padažų ir patiekite su gabalėliu vanilinių ledų.