100 g cukraus,
100 g lazdynų riešutų,
2 obuoliai,
3 šaukštai citrinų sulčių,
cukraus pudros,
aliejaus,
(pagrindinis blynų receptas).
GAMINIMAS:
Puode ant mažos ugnies cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius. Skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos (pagamintos pagal pagrindinį receptą), paskirstykite po visą plotą, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio.
Kai blyno apačia paruduos, atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę. Iškepkite blynus ir laikykite 80 laipsnių karštumo orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais ir cukraus pudra.