40 g sviesto,
130 g biskvitinių sausainiu,
citrinų želė (sausa),
1 pakelis vanilinio cukraus,
250 g tyrės pavidalo varškės,
4 šaukštas žaliosios citrinos sulčių,
100 g cukraus,
melisų,
250 g grietinėlės,
žaliosios citrinos griežinėlių.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Želę sumaišyti su 1/4 l. šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Likusį cukrų sumaišyti su želatina ir kaitinti maišant, kol ji ištirps. Suplakti 250 g grietinėlės. Sumaišyti su varškės mase, stingstančia grietinėle, smulkintais melisų lapeliais (3 šakelėmis). Viską tepti ant sausainių masės. Šaldyti 2 val. Prieš patiekiant, suplakti likusią grietinėlę, ja papuošti tortą ir sudėti žaliosios citrinos griežinėlius.