2 nedidelės saldžios morkos,
2 apelsinai,
100 g fetos sūrio,
ryšulėlis šviežių špinatų,
saujelė kedrų riešutų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Gerai nuplaukite špinatų lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų. Nuskuskite morkas ir skutimo peiliuku priskuskite morkų drožlių. Apelsinus nulupkite, padalykite skiltelėmis, pašalinkite odeles.
Į dubenį iš 2-3 apelsino skiltelių išspauskite sultis, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, išplakite šluotele. Sudėkite į dubenį špinatų lapelius, plonai pjaustytas morkas, apelsinų skilteles ir fetos sūrį.
Apšlakstykite padažu, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į lėkštes, užberkite kedrų riešutų, papuoškite špinatų lapeliais.