4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
60 g miltu,
70 g krakmolo,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė,
6 šaukšteliai želatinos,
250 g tepamo varškės sūrelio,
250 g jogurto,
1 citrinos sultys,
3 šaukštai degtinės,
350 g grietinėlės,
350 g aviečių,
100 g bezė pyragaičių.
GAMINIMAS:
Suplakti trynius su puse kiekio cukraus. Putas sumaišyti su tryniais, miltais, 60 g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis. Tešla ištepti formą ir kepti 30 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos. Sūrelį sutrinti su jogurtu. Citrinos sultis užvirti su degtine ir 80 g cukraus, sumaišyti su želatina ir sūrelio mase. Atšaldyti 30 min. Suplakti 100 g grietinėlės. Ištirtpinti likusią želatiną. Užvirti 100 ml vandens su cukrumi. Avietes pertrinti per sietelį į tą vandenį. Sudėti likusį krakmolą, kad skystis sutirštėtų. Sumaišyti su želatina ir 10 min. palikti, kad atšaltų. Biskvitą padalinti į 2 blynus. Uždėti tortinės lanką. Plaktą grietinėlę sumaišyti su sūrelio kremu. Į kremą maišant sudėti stingstančią aviečių masę. Sudėti ant biskvito, uždengti kitu blynu ir padėti šaltai 2 val. Suplakti likusią grietinėlę, patepti ja tortą ir apibarstyti sutrupintais bezė pyragaičiais.