Tortas su Bezė apvalkalu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su Bezė apvalkalu


INGREDIENTAI:

4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
60 g miltu,
70 g krakmolo,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė,
6 šaukšteliai želatinos,
250 g tepamo varškės sūrelio,
250 g jogurto,
1 citrinos sultys,
3 šaukštai degtinės,
350 g grietinėlės,
350 g aviečių,
100 g bezė pyragaičių.


GAMINIMAS:

Suplakti trynius su puse kiekio cukraus. Putas sumaišyti su tryniais, miltais, 60 g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis. Tešla ištepti formą ir kepti 30 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos. Sūrelį sutrinti su jogurtu. Citrinos sultis užvirti su degtine ir 80 g cukraus, sumaišyti su želatina ir sūrelio mase. Atšaldyti 30 min. Suplakti 100 g grietinėlės. Ištirtpinti likusią želatiną. Užvirti 100 ml vandens su cukrumi. Avietes pertrinti per sietelį į tą vandenį. Sudėti likusį krakmolą, kad skystis sutirštėtų. Sumaišyti su želatina ir 10 min. palikti, kad atšaltų. Biskvitą padalinti į 2 blynus. Uždėti tortinės lanką. Plaktą grietinėlę sumaišyti su sūrelio kremu. Į kremą maišant sudėti stingstančią aviečių masę. Sudėti ant biskvito, uždengti kitu blynu ir padėti šaltai 2 val. Suplakti likusią grietinėlę, patepti ja tortą ir apibarstyti sutrupintais bezė pyragaičiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668