2 tryniai,
1/2 šaukšto garstyčių,
1 citrinos sultys,
400 ml alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros (tai labai svarbu) trynius, druską, pipirus ir garstyčias plaktuvėliu suplakite dubenėlyje. Įpilkite šaukštą citrinų sulčių ir plakite, kol plakinys pasidarys vientisas. Alyvuogių aliejų įvarvinkite po lašą (labai svarbu pirmuosius 100 ml aliejaus sulašinkite tiesiogine prasme po lašą ir plakite nesustojant).
Įpilkite dar 2 šaukštus citrinų sulčių ir toliau pilkite alyvuogių aliejų jau plonyte srovele. Citrinų sulčių įpilkite, kai tik plakinys darosi per tirštas. Plakite, kol pasidarys tvirta, tiršta masė. Paragaukite, jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (jei norite majonezą laikyti šaldytuve, įplakite šaukštą virinto vandens, jis neleis kiaušiniams susitraukti).