400 g upėtakių (arba lašišos) filė,
1 morka,
1/2 svogūno,
60 g bulvių,
2 česnako skiltelės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 ryšelis svogūnų laiškų,
pusė ryšelio krapų,
6-8 maži pomidorai,
miltų,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž a s:
pusė ryšelio krapų,
pusės citrinos sultys,
6-7 šaukštai grietinės,
jūros druskos.
GAMINIMAS:
Verdančiame vandenyje 15 minučių virkite upėtakius, morką ir svogūną. Išvirkite bulvių ir sugrūskite košę su sviestu ir 3 šaukštais vandens, kuriame virė bulvės. (Galima panaudoti vakarykštę bulvių košę). Susmulkinkite svogūnų laiškus, krapus, suberkite į bulvių košę ir gerai sumaišykite.
Upėtakius susmulkinkite šakute, sudėkite į bulvių košę ir gerai sumaišykite. Padarykite nedidelius maltinukus, pavoliokite miltuose ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Palaistykite padažu ir patiekite karštus.