1200 ml grietinėlės,
8 tryniai,
270 g cukraus,
50 ml vandens.
GAMINIMAS:
Trynius išplakite su 150 g cukraus, įpilkite 200 ml grietinėlės, nenustojant energingai plakti. 1 l grietinėlės pakaitinkite iki virimo ir iškart nukelkite nuo ugnies. Karštą grietinėlę sumaišykite su išplaktais tryniais. Mišinį kaitinkite ant nedidelės ugnies iki virimo, nuolat maišant. Nukelkite nuo ugnies užvirimo akimirką.
Į didelę keptuvę suberkite 120 g cukraus, įpilkite vandens. Išvirkite karamelę. Karamelę supilkite į ledų mišinį, sumaišykite, supilkite į uždengiamą indą ir laikykite šaldiklyje 6-8 valandas. Kas valandą pamaišykite ledus mediniu šaukštu. Arba pasinaudokite ledų gaminimo aparatu.