1 l grietinės (33 proc. riebumo),
vanilės sėklos iš 2 ankštelių (pačios ankštelės taip pat pravers),
8 tryniai,
170 g cukraus pudros arba labai smulkaus cukraus.
GAMINIMAS:
Į sunkų puodą supilkite grietinėlę, suberkite vanilės sėklas, įmeskite ir ankšteles. Pakaitinkite, bet jokiu būdu neužvirkite. Trynius plakite su cukrumi, kol plakinys taps šviesus ir standokas. Net plaktuvu plakti reikia 6-8 minutes. Įpilkite šiek tiek šiltos grietinėlės. Išmaišykite, paskui supilkite likusią grietinėlę ir gerai išmaišykite, kad mišinys būtų vienalytis.
Ant labai menkos ugnies kaitinkite mišinį iki virimo nuolat maišant. Kai tik masė sutirštės, tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Supilkite į plastikinį indą, atvėsinkite ir padėkite į šaldiklį 6-8 valandoms. Kas valandą ledus energingai pamaišykite mediniu šaukštu, kad jie būtų vienalyčiai ir purūs. Arba sudėkite į ledų gaminimo aparatą.