Rizotas su baravykais receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su baravykais


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

keletas vištienos sultinio kubelių,
50 g askaloninio česnako svogūnėlių,
100 g baravykų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelės,
300 g arborio ryžių,
1 laurų lapelis,
4 šakelės šviežių čiobrelių,
1 šakelė šviežio rozmarino,
1 šakelė šviežio šalavijo,
200 ml baltojo vyno,
100 g sviesto,
100 ml grietinės (30 proc. riebumo),
100 g tarkuoto parmezano sūrio.

GAMINIMAS:

Ištirpinkite vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti.Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį.

Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį. Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti. Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668